Llibres i autors de la Terra Alta

Per als més petits
Per als més petits de la casa, segur que llegiran amb molt de gust les llegendes i històries de Gandesa il·lustrades per Àngels Cid i escrites per Marc Jornet, Maite Garde o per la mateixa il·lustradora. Els més petits podran saber història de Gandesa sense llegir els llibres del Mn. Manyà, del Sr. Anton Monner o del mateix Joaquim Vidal i Font. Les històries amb més màgia que mai faran als més petits tot uns historiadors. Així que animeu-vos a fer llegir els més petits amb els contes: La Farsa de Gandesa, La Serena, El celler cooperatiu 100 anys de màgia, entre altres.
També els podeu llegir, el conte escrit per Marc Sampé i Marc Jornet i il·lustrat per l'Àngels Cid sobre La passió de Vilalba una història segons el poble. Va animeu'vos a coneixer el nostre passat per conrear un bon futur!Viure sense el meu fill
Un dels principals autors de la comarca es el Josep Gironés. Les seves novel·les, escrits i altres publicacions són força destacades. Un dels principals llibres del autor es Viure sense el meu fill, una novel·la que descriu una història ben trista.

Maria, una dona de vuitanta anys, assisteix a l'enterrament del seu fill Ferran, un nen que ella havia infantat un llunyà 8 de setembre de 1939 a la presó tarragonina de les Oblates, un nadó que li fou robat en aquell mateix instant, un fill que mai no li ha pogut dir "mare"...
Viure sense el meu fill és la narració d'una de les infàmies més grans de la nostra història recent. És la constalació de com una guerra pot afectar generacions senceres, forçades a viure en la ignorància, en la mentida o en el silenci perquè la veritat és del tot insuportable.
Maria i la vídua del seu fill, Marta, són les protagonistes d'una epopeia de guerra i postguerra. Són dues dones provinents de mons antagònics que, amb la seva capacitat d'estimar i compendre, aconsegueixen conviure en un lloc comú, antic escenari de batalles, on el perdó i la pau són possibles.

El mes de juny, aquesta obra serà la lectura que farà el Club de lectura d'adults de la biblioteca de Gandesa. Es la protagonista del mes de juny al club de lectura ja que el club està fent provant les publicacions del territori de les Terres de l'Ebre. 

Segur que quan el llegireu us sorprendrà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada